Mooi Bly

Proeverij 06/10/2024
zaal De Rosmolen te Stabroek


Beste Mooi Bly vrienden,

06/10/2024 MooiBly proeverij te Stabroek!Ook in 2024 hebben we onze vaste ophaalpunten beschikbaar in Belgie en Nederland,  maar zij die graag dag komen zeggen of willen proeven... iedereen is welkom!  altijd zeer gezellig!!

bent u nieuw en wilt u ook graag bestellen, stuur dan net een mail
(nee, ik stuur niet elke week een nieuwsbrief, net voor Nieuwjaar en net voor de proeverij)


Net zoals ieder jaar:
We hebben dus onze zeven wijn die je per doos van 6 kan bestellen, de eerste mail ging al uit in juni.
De Malbec en Tannat kunnen ook in een gemengde doos 3/3 besteld worden. Verder zullen we  weer een proefdoos, hebben;  daarin zetten van alle 6 de wijnen 1 fles. Geen rosé in deze doos en NET op voorhand te bestellen!

Op voorhand bestellen is aanbevolen daar ik geen importeur heb in Belgie of Nederland er ik dus geen overschot kan aanhouden. Ik breng net een beperkt aantal flessen mee. 

Mobirise

Chenin Blanc :

Vintage 2024 is heel fris en crisp in de neus en op het pallet. De goede balans tussen zon en regen dit jaar weerspiegelt zich in deze vintage: uitdrukkelijke citrus die in balans is met de meer mollige exotische tinten. Dit prachtig natuurproduct met zijn schitterende kleur is een echt feest in het glas.

Mobirise

Chardonnay : 

Een 2023 chardonnay dit jaar met een zacht  pallet doch met een fijne tint van de eiken vaten waarin een gedeelte van deze wijn een kleine 3 maanden werd bewaard.Mobirise

Cabernet Sauvignon 2021: 

Speelse wijn, maar toch volledig in balans en is volwassen genoeg om te genieten bij een spaghetti, gevogelte of zonder meer. Dit is een blijvende vaste waarde in ons Mooi Bly gamma.Mobirise

Shiraz 2021: 


Een absolute topper en steeds een winner op een feestje of BBQ, is dit jaar natuurlijk ook van de partij. Deze Shiraz met een pallet van donker rode vruchten, een vleugje peper en een sterke aroma van kruiden blijft zinderen in de lange afdronk. 20 maanden geleden geplukt, 16 maanden op hout.

Mobirise

Malbec 2019:


En stevige doch zachte Malbce die 16 maanden in houten vaten ging. Prachtig in balans, mooie ronde , warme smaken. Een Gentleman onder de wijn. 
Mobirise

Tannat 2020:


En prachtige wijn. Ook deze Tannat is mooi in balans, kruidige smaken en niet iets meer complex. De eiken vaten geven ook deze wijn stevige benen en kan gemakkelijk nog even liggen, maar dat is niet de bedoeling, drinken en nieuwe voorraad kopenwel!


KADO TIP:  wat van een doosje Mooi Bly "van alles 1" = NET OP BESTELLING  en geen rosé in deze doos!

Mobirise

Chenin Blanc Rosé 2024:
Op vraag van Den Anker, het wereldbekende Belgische restaurant aan de voet van Tafelberg te Kaapstad, heb ik weer een eerste lot rosé gemaakt. Tesamen met Tristan, de sommelier van Den Anker en Jaco Brand, onze nieuwe wijnmaker, besloten we deze blend van 98% chenin blanc en 2% tannat, in de fles te zetten.
Geen alledaagse rosé dus, maar heerlijk fris, met een lichte hint van hout. 

Er komen net 300 flessen mee naar Belgie, want 600 gaan er naar Den Anker en de rest drinken we zelf hier leeg deze zomer met gasten en vrienden!
(UPDATE 7/7/2024: nog 18 dozen beschikbaar)


klik hier om bestelbon te downloaden 

laatste besteldatum 1/9/2024

count down tot proeverij:

MooiBly

mooi bly farm
Kleinbosch road
7646 Paarl
South Africa
Google map link

Contacts

Liesbeth
info@mooibly.com
0027 82 3712299

Best AI Website Creator